Aquatech 2021 Fitterijwedstrijd

Aquatech 2021 Fitterijwedstrijd

Tijdens de Aquatech Amsterdam 2021 wordt de 14e editie van de Open Nederlandse Fitterijwedstrijden georganiseerd. 10 Drinkwaterbedrijven doen mee.

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

Als Watts Benelux zijn we ook sponsor van deze fitterwedstrijd en hebben we de tijdklok voorzien en een Watts tas die iedere deelnemer krijgt. Gisteren mochten we dan ook de prijs uitreiking voor het beste team in de categorie dames. Proficiat aan het damesteam van WMD voor jullie overwinning! En ook proficiat aan het damesteam van Waternet voor jullie tweede plaats en het damesteam van WML met de derde plaats.